Saturday, April 2, 2016

Smoothie dari dapur

Pagi-pagi pekena smoothie memang menyegarkan. Nak2 pulak dalam cuaca panas begini. Bukan apa dalam keadaan sekarang ni macam2 cara kita akan buat untuk sejukkan badan. Mula la berinisiatif... salah satunya tuan tanah pilih smoothie utk sarapan. Nak kurangkan minuman berkafien. Lagi pun smoothie adalah minuman @ breakfast mengeyangkan. Dan boleh disediakan dalam berbagai perisa, terpulang kepada pilihan sendiri. 



Gulp...emmm nyaman

Meh layan banana peanut butter smoothie versi tuan tanah;




Bahan-bahan


Masukkan 1-2 biji pisang, sesudu peanut butter, segelas susu segar, 2 sudu besar creek yogurt ke dalam hand mixer, blend hingga smooth..



Siap dikisar, sedia utk diminum

tuan tanah suka tambahkan sehiris halia bagi rasa kick! Mmg best. 

So, apa lagi....

Jom smoothie...mudah, ringkas dan lazat...

4 comments:

suka suka said...

Assalam Ana.. sedap smoothie ni.. berapa jam agaknya boleh bertahan lapar minum smoothie ni?

Julie M said...

Assalamualaikum @na...
Nampak yummy smoothy tu, terima kasih atas perkongsian resepi....

@na said...

wassalam kak mar, bertahan sampai lunch ja...pastu kena cari nasik jugak...hehehe

Wassalam julie, mmg sedap julie..cuba la

Linda said...

wahh sedapnya....tapi saya tak sanggup part halia tu hehe :p