Wednesday, January 1, 2014

Bukan rose Biru…penyambut Tahun Baru 2014


 
Seolah mawar. Tapi bukan. Telang yang BIRU.
 

Telang Berlapis seakan bunga Mawar

 
Mula berbunga, lebat
 

Bunga biru ni sangat unik

 
Warna yang penuh keTenangan….

 

Tabarakallah.

 

….HAPPY NEW YEAR….

14 comments:

ummuaidan said...

selamat tahun baru na,,
tok habes buat nasi kabu nge sirap doh nie..

suka suka said...

Cantiknya bila banyak gitu...

sud@is said...

Mengancam btoi la @na..jeless

@na said...

1. ummuaidan;
sama2 ummu...
mmg x abih pun ummu...mcm dh byk sgt...hehehe

2. suka suka;
betul k mar...bunga telang ni dah la cntik blh mkn plk tu...

3. sud@is;
dlm gamba je mengancam tu sud@is...fotogenik plk telang ni...hehehe

Tarique Syahman said...

Salam tahun baru @na..cantik..cantik..saya baru dapat benih dari jiran..lepas ni nak tanam jugak lah..

sud@is said...

taksabaq tgu telang bbunga haiii . yg ni belapih x @na..bunganya tahan lama x..
sori byk soal plak, tgu ja la no..

@na said...

1. Tarique Syahman;
Tima kasih...
telang ni mmg paling mudah hidup dan cpt bebunga...elok tnm cpt...mmg lawa bunga dia..

2. sud@is;
yang sy bg ari tk belapih sud@is...yg belapih ni sy baru dpt seeds...nnti dh ada pod nnti dia sy akn poskan....hehehe

Pedasdanmanis said...

Sdap nie blh buat nasi kerabu.Adatnam jg bunga telang nie tp selebat nie bunganye..

Ibu Qistina said...

Assalam @na,

lebat bunga telang @na,saya pun dah nk mati ada la. huhuhu.......nk order sirap telang satu. hehe

~~**ExYrA**~~ said...

salam perkenalan,
mana nak dapatkan benih bunga telang berlayer tu yer?

Roy Azrie said...

Cantik birunya.... Susah x nk tanam bunga ni?

TukangKebun said...

Semoga 2014 makin.colourful kebun.ana.

@na said...

1. Pedasdanmanis;
blumpenah try buat nasik krabu lg ni...asyik dok buat sirap ja...nnti nk buat jgk la..

2. Ibu Qistina;
Wassalam...ooo ya..kalau ibu qis nak seeds telang brlapis ni blh bg full address InsyaAllah blh saya poskan bila pod dh kering nnti

3. ~~**ExYra**~~
tima kasih sudi singgah... saya beli seeds on line...pokok ni saya je tnm masih blum ada seeds lg...kalau sabar tunggu blh saya kirimkan nnti

4. Roy Azrie;
tima kasih...pokok ni cukup senang di tanam dan tak byk kerenah...cpt hidup dan berbunga. tk pyh boh baja pun subur..

5. Tukang Kebun;
InsyaAllah...tima kasih

Ct Mar said...

Nak juga benih bunga telang berlapis