Monday, December 30, 2013

Marigold tengah meriahkan laman…


Sudah kembang. Ceria. Cukup meriah. Menyusul mengiringi bunga matahari. Kalau bunga matahari kembang tinggi ke atas, marigold menemaninya di bawah…
 
Marigold debut!!!!

Marigold ni datang jauh dari Sarawak, seeds .kiriman blogger hijautangamKembhoJa… Kalau kak kemBhoJa baca n3 ni tentu suka, tengok marigold dia dah tersebar ke Alor Setar…tima kasih banyak2
 

Sunflowers kembang tinggi di atas
 

Marigold meriahkan di bawahnya

Dalam kotak Styrofoam tu ada sunflowers, ada keledek, cili api dan termasuklah marigold. Kononnya nak maksimumkan hasil tanaman. Ada bunga, ada ubi dan ada cili…

 

 

9 comments:

smRose said...

cantik pagar rumah, padan dgn bunga2 yg ditanam...hehehe

suka suka said...

assalam Ana.. cantik, cantik atas bawah he he... K Mar setakat seedlings je marigold ni.. lepas tu kiook... yg order ke yang kawan-kawan beri semuanya belum jadi lagi...

Ibu Qistina said...

Assalam @na,

Cantik la marigold tu warna oren di serikan dengan bunga matahari kekuningan....cantiknye. :)

Lynna Ghani said...

Waduh2,....alhamdulillah...berbunga jgk akhirnya......tahniah Ana.....cantik2 warna oren ditaman.....:)

sud@is said...

kreatif la @na tanam pokok serikan laman. Cantiknya marigold tuu-

ummuaidan said...

dari jauh lg dah terserlah ana...ingat kami tanam bunga matahari dl pun org yg lalu llg mesti perasan..

ummuaidan said...

salam na,
tks yer bg info psl bank draft tuh...
yg nama penerima tuh kena letak TABUNG HAJI yer..kena isi butir2 penerima atau butir2 bank penerima?bleh citer sket..
sorry na, actually nak srh mak & kakak yg kat kg buat..takut mrk blur sian lak kan..tks yer ana

@na said...

1. smRose;
hahaha...marigold tu yg lebih cntiiik nye..apa2 pun tqvm

2. suka suka;
wassalam k mar..
marigold ni mcm senang je tnm k mar...just tabur je seeds dia n biar je naik...pastu daah bebunga...Alhamdulillah.. kalau k mar nak cuba seeds ni blh sy poskan...k mar emel je alamat

3. Ibu Qistina;
Wassalam...Syukur....lo ni sejak byk marigold kembang byk rama2 cantik dtg hinggap...yg tk penah dtg sebelum ni...cuma tk sempat nk snap je...k mar pandai dlm bab rama2 ni...hehehe

4. Lyna Ghani;
Alhamdillah...syukur atas kurniaan ini...

5. sud@is;
tq2...marigold ni bukan saja cntik, tp dia jgk blh menjauhkan tnm drp serangga perosak...2 in 1

6. ummuaidan;
sunflowers jrg ada kat kawasan perumahan sekitar asetar ni ummu...tk mcm roses...mmg eye catching la sunflowers ni kan?
pasal bank draft tu...sy dh jwb kat komen n3 trbaru ummu...hrp blh membantu

LadyBird said...

comelnye bunge2 yg ditaman.. suke tgk..