Monday, May 12, 2014

Tuaian petang semalam…



Ada lah serba sikit… 




5 biji limau purut. Buat mandi…

2 biji timun mini –  terus ngap, rapuh dan manis bersari

Sedikit cili api…haah yang ni tak boleh nak buat main-main. Kena deal properly hehehe…



10 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

salam ana,
wah sedapnya timun kecik yg manis gitu kan...

Ibu Qistina said...

fuh,tuaian kegemaran saya mcm ni,timun boleh di ulamkan,cili dibuat sambal kicap ka,sambal makan dengan budu ka,daun limau buat tomyam limau purut buat mandi......best2. :D

Honey said...

Salam Ana,

Ingatkan cili padi tu pun you ngap sekali kekekeke

sud@is said...

Besaqnya limau purut tu ...
hha timun tu kena bedung bagi standard size...hehhe

Normala Saad said...

Limau purut ni buat gosok kepala eluk lah. Rambut nanti rasa macam lembut licin.

Tarique Syahman said...

Salam @na,

Alhamdulillah..limau purut tu memang terbaik tu..

smRose said...

Lupa nk tanya. Dah dpt ker biji benih aritu? Klau tk dpt sy pos semula.

Kakzakie said...

Buat sambal belacanlah cili padi perah limau purut sikit bagi aroma best dah tu cecah timun rangup fuuhhh!!

nadia rashid said...

Best nya buat mandi dengan limau purut tu..ringan kepala

@na said...

1. UmmuAidan-Arissa:
Wassalam ummu, mmg pun timun kecik ni terus mkn sambil2 bekebun...

2. Ibu Qistina;
hehehe..betui2 cili tu mmg ngam boh dlm budu...perah limau purut...perfect!!

3. Honey;
Wassalam, ingat tu nk try gak...tp tinggai sabar je lagi....heheheh

4. sud@is;
tu la...lo ni semua buah dah kemetot..tp rasa masih rapuh n manis...

5. Normala Saad;
utk hilang kelumumur kan?

6. Tarique Syahman;
Wassalam. Alhamdulillah...

7. smRose;
dah dah...baru perasan kat dlm post box...tqvm

8. Kakazkie;
betui kak...semuanye fresh kan..

9. nadia rashid;
betul nadia rasa fresh sangat dan cukup harum semerbak...penuh bau satu rumah!!!