Wednesday, January 7, 2015

WW# : Nangka Madu – Balai Bomba Alor Setar



Alhamdulillah.
Awesome!!! segar dan manis bersari

Gerai di bebahu jalan depan Balai Bomba Alor Setar

Jerami ni pun Nampak sedap..hehhehe

Nikmat Allah mana lagi yang boleh kita dustakan???

Tabarakallah.


9 comments:

❤Kamsiah❤ said...

sedapnya...nangka madu..pasti manis bagaikan madu...

Endah Murniyati said...

Lama tak makan nangka. So appetizing!

Kakzakie said...

Emmm..... kakak ni tak kisah yg madu ke tak madu janji nangka kakak memang suka Ana. Sampai kat tepi pagar sebelah parking lot office kakak ni ada sepokok nak ditebang kakak tak bagi. Selalu berbuah - sayang:)

Normala Saad said...

Agaknya sekarang ni musim nangka madu ke..kat sini pun ada orang jual. Memang betul Ana, pulur / jerami dia tu memang nampak sedap..

Julie M said...

Assalamualaikum Kak @na,
Memang awsomelah nangka tu! nyum2...

Rose Azadir said...

Salam kenal, sedapnyer!!!....anyway saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...tq :)

Ummu Madihah said...

Salam @na,

Kecur liur tengok mangga madu tu! Kalau dalam perjalanan balik kampung Mak Aji biasa jumpa di tepi-tepi jalan di Pahang.

TukangKebun said...

Sebelum balik Sabah hari tu ada 1 biji nangka nak masak.
Diberikan kepada nenek saudara daripada makhluk lain berpesta nanti di belakang dengan ketiadaan tukng kebun.

Ohhh bahagian tu panggil jerami ya baru tau.

Carlz Jafran said...

Salam

Jual benih nangka tu kepada saya, nak try tanam di sabah.