Wednesday, September 17, 2014

Tanaman laman : WW# - Gondolkan pokok mulberry untuk bekalan sayur hijau



Pucuk-pucuk baru tumbuh bagaikan johan

Tuaian pagi semalam


9 comments:

sud@is said...

Cili api lagi ka @na, nmpak daun macam rangupp

Kakzakie said...

Ngences kakak Ana. Sebab kakak tak pernah lagi merasa tau. Nampak fresh betul tu:)

Ibu Qistina said...

amboi lebatnya daun mulberi @na, biasa @na masak ape ya dengan daun mulberi ni? saya selalu buang ja,tak tau nak masak ape. :)

Normala Saad said...

Satu waktu dulu produk Hazelin Snow pernah keluar cream muka campuran daun mulberi tapi tak dapat sambutan pun..mungkin kerana ulat sutra makan daun ni keluar benang putih so dia pun comercialkan..

TukangKebun said...

Wah bila selalu tuai pucuknya, pokoknya jadi gitu ya @na. Dah nampak macam pokok ulam sayur lain pula. Bagus @na pergunakan pokoknya sepenuhnya.

SM79 said...

apa lg jenis masakan yg sesuai dgn daun ni sis???

Endah Murniyati said...

Segarnya, bisa dimasak apa saja daun ini?

Tarique Syahman said...

Salam @na,

Rimbunnya pokok. Saya punya tinggi je lebih..daun kedekut..camna nak bagi rimbun camni?

Bunda a.k.a KN said...

Bukan saja cantik buat hiasan taman tapi boleh dimakan juga...
Kalau kita g nursery nak tanya pokok apa yer?..mulberry jer ekk?

Ketiggian matangnya macam mana?...cantiklah...hijau n rimbun...