Wednesday, November 12, 2014

Hasil kebun laman rumah



Bukan dari laman rumah tuan tanah.. Tapi laman rumah teman tuan tanah di Putera Jaya… Dia pun hantu kebun jugak…Saja dia kongsi foto ni sebagai pembakar semangat hehehe..
Memang kagum lah dengan hasil kebun dia…Jom kita cuci mata

Anggur hijau walaupun cenonet, tapi manis katanya

Mempelam raja ke apa lupa dah…

Ni katanya nangka madu…tunggu nak tuai ja lagi..

Teman tuan tanah kecik comei ja, tapi kuat bekebun….tahniah la awak!! Lain kali hantar hasil tuaian tu sekali ya…hehehe


13 comments:

Honey said...

Salam Ana,

Apa lagi jom lah kita tanam anggur pulak! But for me nak 'tanam anggur' and tidak bekerja hihi

UmmuAidan-Arissa said...

wah..jeles tgk hasil kebun dia ni ana..anggur tuh yg tak tahannya...seronok kan...:)

❤Kamsiah❤ said...

tu la..tak rugi berbudi pada tanah,kan...boleh dikongsi hasilnya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Anggur tu buat akak teruja Ana.. rajin sungguh bercucuk tanam ye.. menjadi pulak hasilnya :)

Kakzakie said...

Segugus anggur tu menggoda semua yg nampak ni Ana. Kalau duduk tepi jalan alamat bye-bye ajelah sebab budak-budak mesti tertarik..

Nangka ini yg muda buat gulai sedap tau Ana. Dia lebih soft texture dia. Warna dia pun agak hijau tak sama dgn nangka yg biasa. Bestnya...

Julie M said...

Menggodanya buah anggur teman Kak @na tu ye...bertuahnya...

nabilah_2908 said...

betul manis anggur tu..wah..bagus lah kalau gitu.. :)

tengok nangka..aihh...teringin pula rasanya nak makan gulai nangka..heee.. :)

salam kenal....first time landing sini.. (^_^)

AMIIZAA said...

seronoknya tgk...sejuk tangan menamam:)

Normala Saad said...

Kak memang jeles sangat tengok orang tanam anggur naik berketul-ketul..kak tanam mati..

TukangKebun said...

Untung rajin berbudi pada tanah.

salmizah omar said...

best kan berkebun ni...

SnoWinter said...
This comment has been removed by the author.
SnoWinter said...

bestnye tengok pokok2 tu sume.. sbenarnye saya tengah cuba tanam strawberry & epal...epal nmpak mcm ada harapan..tp,strawberry tu lambat sikit.. tengok anggur tu rse mcm nak cuba tanam anggur la pulak...hehe..