Wednesday, March 18, 2015

WW#: Sayang nak dibiarkan Melur layu di laman




Jadikan,
Penghias meja
Dan,
Bunjut melur - Pewangi kereta

Melur tak jemu dipandang….
Subhanallah.


9 comments:

sud@is said...

Wangi melur mengharum laman
bila dibunjut mewangi kereta
pandai sungguh @na berhiasan
sapa tengok sure berkenan punya....

Normala Saad said...

Ana...letak kat dalam bilik tidur pun wangi...teringat arwah mak. Bunga melur tak pernah lekang dengannya. Disanggul sepoteknya, bawah bantal...dalam bedak sejuk...mmm...memang harum kann..

TukangKebun said...

Natural wangian masuk hidung alangkah indahnya.

Honey said...

Salam Ana,


I suka bau bunga melur.. lembut saja. Dulu masa kecik kecik kat rumah jiran banyak but now nak jumpa pun susah.

Endah Murniyati said...

Saya sangat suka aroma melati ini, sangat harum dan menyegarkan.

Julie M said...

Assalamualaikum Kak @na, Cantiknya susun atur bunga ni kan..Masha Allah...suka sangat tengok...& good info utk buat bunjut tu...Julie ada gak tanam, tapi kurang je berbunga..

Bunda a.k.a KN said...

Sebelum bunda pinda tempat baru ni bunda ada tanam sepokok...

Walaupun pada mulanya susah jugak nak membesar segar...Bunda beli anak pokok...bila dah besar ramah pulak bunganya...

Ramai yang lalu lalang mintak sekuntum dua...memang jenis kecil dan wangi...kalah pokok bunga melur jiran India bunda tu...yang jenis besar sikit yang kurang wangi...

Bila bawa pindah ketempat baru terus Sentap..mati terus ..huhu..

Kakzakie said...

Bila dah mula berbunga tak berhenti itu yg macam-macam boleh dipelbagaikan Ana. Wangi yg natural..

Linda said...

Subhanallah....tak perlu beli potpourri mahal2 kan Ana :)