Tuesday, October 8, 2013

Nun, datang jauh dari Sarawak

Beberapa hari lepas baru ada kelapangan sorting sampul2 surat dari post box. Terselit sampul hijau (sedikit kembung), setem bercop Kucing, Sarawak.

Dalam hati, ni pasti dari kak kembhojha. Cepat-cepat buka, tak sabar nak tahu isinya!

Kiriman dari kak kembhoJha

Tertera benih bunga matahari dan bunga tahi ayam (marigold). Sukanya hati tengok benih bunga matahari, dan kak kembhoJha ni macam tahu2 je saya tengah dok cari benih bunga tahi ayam untuk system buddy kat laman. Tapi… bukan itu saja, bila buka plastik bungkusan kecil ada lagi satu – benih kacang buncis!

Ingat ada bunga matahari dengan marigold jer, rupanya ada  terselit benih kacang buncis jugak

 
Kirim 2 berbalas 3!

Terima kasih banyak2 kak dan terima kasih daun keladi hehehe….moga silahturahim berpanjangan.

Layari http://hijautangankembhojha.blogspot.com untuk mengenali kak kembhojha lebih lanjut.

9 comments:

suka suka said...

Alhamdulillah.. selamat menyemai

ummuaidan said...

salam ana,
rezki kebun..berseri lagilah laman ngan bunga matahri yer..:)

Lynna Ghani said...

Waaaa..jauh dtg benih tuh..naik belon lg.....sama la..saya pon ada tanam marigold utk buddy system...& selasih pon tanam byk utk tujuan sama...Happy Gardening, Ana...:)

@na said...

1. suks suka;
Alhamdulillah..baru bersiap2 nak semaik mar..

2. ummuaidan;
Wassalam ummu, hrp2 mcm tu la ummu...seronok tgk bila bunga matahari kembang kan?

3. Lynna Ghani;
hehehe...benih naik belon...tq lina

nadia rashid said...

suka kan terima gift mcm ni...lama dah tak buat activity pack gift..happy gardening!

nadia rashid said...

suka kan terima gift mcm ni...lama dah tak buat activity pack gift..happy gardening!

@na said...

betul la nadia...mmg best sbb kita tk dpt nk agak apa yg dikirimkan...buat kita tk sabar2 nk buka bungkusan kan..

TukangKebun said...

Bertambah tuaian lagi nanti ni.

@na said...

InsyaAllah diana...