Wednesday, October 9, 2013

RABU TANPA BICARA : Telang gantung dalam botol mineral



Mula berbunga...
 
 
 

19 comments:

ummuaidan said...

salam ana,
wah pandainya ana, subur nampaknya bunga telang tuh..jimat space pun jimat..

nadia rashid said...

cantik jugak tanam mcm ni..creative!

@na said...

1. ummuaidan;
Wassalam ummu. Telang sebenar pokok yg paling mudah hidup, tk kira kat mana kita tanam....dia mampu hidup subur...

2. nadia Rashid;
tak pyh nak beli pasu mahal2 kan nadia...hehehe

yan's cottage said...

yan pun pernah cuba tanam pokok nie...tapi tak menjadi pun....cantik @na punya....

smRose said...

cantiknya...kita suka

adrianna syaz said...

Salam..sya ada tanam..tapi tak swmpat berbunga abes belaang mkn..huhu..sya folo diari kebun ana..jika sdi,snggah blog sya :)

olive said...

Cantik jugak kan..recycle! bunga warna biru memang rare kat asia kan

Lynna Ghani said...

Waaa...creative...great idea utk tanam kat tmpt takde tanah n small space mcm umah saya ni......pokok bunga telang ana kasi dah tumbuh dah dkt 15cm...tak sabar nak tunggu dia berbunga....hehehe ;)

@na said...

1. yan's cottage;
tapi setakat ini, telang di antara pokok paling mudah hidup kat laman saya...tk pyh Baja sgt...subur je, yan. Cuba lah lagi..

2. smRose;
tima kasih rose

3. Adriana syaz;
ooo ye ke...telang saya so far masih selamat dr serangan belalang.
tima kasih sudi folo...sy jgk dh folo blog syaz

4. olive;
true la, olive blue flower mmg rare kat asia...I suka sgt bunga telang...deep blue kan olive

5. Lynna Ghani;
mmg sesuai sgt utk limited space esp rumah taman mcm kita ni kn lina...ooo dh tumbuh ye...tk lama lg bebunga la tu..

suka suka said...

Cantik.. akak pun suka... betul tu pokok ni senang hidup...

@na said...

mudah hidup dan bunga dia cukup lawa & unik, kan k mar

JaSSNaNi said...

AASSALAMUALAIKUM ana, salam kenal yer..
saya pun ada ada tanam si telang ni.. tapi lom bunga lagi..

@na said...

Wassalam nani, tak lama lg bebbunga la telang tu...telang ni cukup mudah hidup dan bebunga nani...tima kasih sudi singgah...

TukangKebun said...

Hamper Hari Raya cantik ni.

Ummu Madihah said...

Salam @na,

Comeynya bunga telang dia dalam pasu gantung, subur! Rupa macam pokok bunga hiasanlah pula.

@na said...

1. Tukang Kebun;
betul jugak tu diana...pasni boleh tanam byk2 for hamper...gud idea

2. Ummu Madihah;
Wassalam mak aji, telang ni cukup tahan la mak aji...gantung nmpak sesuai jgk kan? bunga biru telang cukup unik, blh mkn plk tu

cucubulat said...

suburnya!! saya tanam dalam botol jugak.belum berbunga lagi.mungkin sebab saya letak bersama pokok manjakani dlm botol tersebut,,tak serasi mungkin.

cucubulat said...

pokok ni pn trim atau cantas2 jugak ke?

@na said...

Insyaallah tak lama lg bebunga la tu sbb bg saya telang pokok ni paling mesra... ya, ya saya trim supaya dia tk merayap jauh sgt...dan jgn lupa kalau dh bebunga petik selalu bunga nya tu...bg lebat...kalau tak dia mcm malas nk bebunga dah..