Wednesday, June 4, 2014

Ros lumut, ros pengatin..



Janji ros…lumut ke pengantin ke…bila dah nama ros tu…memang la sweet…

Ros lumut – peach

Ros pengantin  - yang manis menawan!!!

Ros pengantin - blooming!

Ros lumut – pinkish

Sekali tengok bunga Ros Lumut-(RJ) pun seakan kuntuman mawar… Cuma bunga ros lumut kembang pukul sepuluh. Cukup meriah laman dibuatnya. Tapi petang dah kuncup! Esok kudup-kudup baru pulak kembang…

Semua comel-comel…menawan….



8 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

cantiknya ana ros pengantin tuh..berseri2 ...mmg patutlah dipanggil ros pengantin kan..

sud@is said...

wauuu, cantikk bangattt dia punya...

Honey said...

Salam Ana,

Amboiii dia pun ada Ros Pengantin?? Tak leh jadi ni. Kena cari juga Ros Pengantin hehe

Normala Saad said...

Memang kedua -dua ros ini cantik sangat. Cute!

Kakzakie said...

Cantiknya Ana, kalau dekat kakak nak ngendeng ros pengantin tu.

Ros pengantin tu kakak tak adalah Ana. Kalau ros jepun tu kakak tanam buat tutup tanah dlm pasu bagi tanah tak lari kalau hujan lebat.

nadia rashid said...

Banyak kuntum nye rose pengantin tu

Nani said...

baru saya tahu namanya ros lumut...

@na said...

1. UmmuAidan-Arissa:
betui la ummu tak puas tengok...tapi bunganya cepat gugur..

2. sud@is;
ni la baru nak bebunga si pengantin tu...

3. Honey;
Wassalam honey;
Adaa...hahaha....elok pi cari cepat2

4. Normala Saad;
tu la ros ni mmg sweet....

5. Kakzakie;
Tu la kalau dekat saya pi hantar dah ni...cuba kakzakie pi tinjau2 kat nuseri...saya dapat pun masa pi pi site visit ari tu...ngendeng kat pak cik tu, dia bg seranting...balik cucuk, mudah hidup...

6. nadia rashid;
mmg banyak dalam satu2 tangkai tu bergugus2...

7. Nani;
hehehe saya direct translate tu...moss rose!!!